PRoF Award 2015 gaat naar ‘Cycling through your past’

Op 27 mei 2015 werd aan de Universiteit van Gent de eerste Patient Room of the Future (PRoF) Award voor innovatieve projecten binnen de gezondheidszorg uitgereikt. Er waren vijf laureaten voor de Award.

De UGent lanceerde een oproep om innovatieve projecten rond gezondheidszorg in te dienen. De innovatie moest het resultaat zijn van interdisciplinaire en interuniversitaire/interscolaire samenwerking. De ingediende projecten dienden ook een impact te hebben op de gezondheidszorg, en op maatschappelijk en/of zakelijk vlak duurzaam zijn.

Uit de inzendingen selecteerde de jury de vijf meest innovatieve projecten, die voorgesteld werden tijdens het internationaal symposium van 27 mei. Uit deze vijf laureaten werd de winnaar gekozen van de PRoF Award, die daarmee een bedrag van 10.000 euro won.

PRoF_Award_2015_03

Herman Van Rompuy

De jury bestond uit experten met medische, technologische, zorg-, ethische… achtergrond en werd voorgezeten door Herman Van Rompuy, voormalig president van de Europese Raad.

Dankzij het winnende project, ‘Cycling through your past‘, kunnen de bewoners van woonzorgcentrum De Witte Meren plaatsnemen op een hometrainer en al fietsend hun oude buurt verkennen via projecties op een groot scherm. Het systeem kan aangesloten worden op Google Streetview, zodat de bewoners ook echt zelf kunnen bepalen waar ze naartoe rijden. Dit project is een samenwerking van KU Leuven, woonzorgcentrum Witte Meren in Mol en het VITO.

PRoF is een interdisciplinair consortium dat meer dan 300 professionals uit de zorg- en medische sector verenigt.