Inspiratiesessie met professor Koen Kas

Wat als … dokters enkel worden betaald zolang we gezond blijven, we ons lichaam controleren zoals onze statusupdates op Facebook en onze medicijnen gewoon thuis worden geprint?

Op 21 oktober lichtte healthcare-trendwatcher en professor oncologie Koen Kas een tipje van de sluier. Hij wees ons de weg naar een geneeskunde die ons in de eerste plaats gezond wil houden.

Willen we ons menselijk genoom helemaal ontrafelen om onze veroudering tegen te gaan? Kan nieuwe digitale technologie en het gebruik van ‘big data’ ons echt langer gezond houden? In welke mate kan het ons gedrag positief veranderen? En welke nieuwe rol krijgt de arts in dit verhaal? Allemaal vragen die wijzen op veranderingen in de manier waarop zorg in de toekomst zal georganiseerd worden.

Waar de medische wetenschap en technologische innovatie elkaar kruisen, ontstaan steeds vaker interessante toepassingen die de zorgvraag van morgen steeds beter kunnen beantwoorden. Deze toepassingen zullen in meerdere of mindere mate een plaats opeisen in de gezondheidszorg van morgen.

Op deze pagina van de website van het Innovatiecentrum kunt u de presentatie van Koen Kas nog eens opnieuw bekijken, zonder de enthousiaste toelichting van de spreker weliswaar…

DSC_0155 (Mobile)   DSC_0146 (Mobile)

DSC_0149 (Mobile)  DSC_0154 (Mobile)

Het Innovatiecentrum West-Vlaanderen en de POM West-Vlaanderen danken u voor uw interesse en aanwezigheid op de inspiratiesessie. Met dank aan het Sint Lucas ziekenhuis in Brugge die als gastheer optrad voor dit evenement.

 

logo_Innovatiecentrumpic-login