Mag ik een vuurtje? – slotevenement Care Full Technology

Op woensdag 4 mei vond bij imec in Leuven het slotevenement van Care Full Technology plaats. Het was weer een boeiende ervaring om al die jonge mensen samen te zien, met hun hart voor de zorg, hun openheid naar elkaar, en hun zin voor initiatief! De studenten van het project ‘Mag ik een vuurtje’ gingen met de hoofdprijs van deze wedstrijd rond zorginnovatie lopen. 

Op aangeven van het psychiatrisch woon- en zorgcentrum De Zavel in Antwerpen ging het winnend team (zeven studenten ergo, verpleegkunde, elektromechanica en logistiek management) op zoek naar een manier om personen die lijden aan de ziekte van Korsakov – een ziekte vergelijkbaar met Alzheimer – te helpen om hun sigaretje op een veilige en autonome manier te laten aansteken. Voor veel van de bewoners is een sigaret roken immers een belangrijke uitlaatklep bij hun dagelijkse bezigheden.

Dit jaar namen voor het eerst ook drie secundaire scholen in Wetteren gezamenlijk deel aan deze wedstrijd. Deze en alle andere projecten zijn te vinden op de website van Care Full Technology. Een gedetailleerd verslag van het evenement is te vinden op de website van RVO Society. Er zijn ook foto’s van het evenement te vinden op Facebook.

CFT_magikeenvuurtje02 CFT_magikeenvuurtje03 CFT_magikeenvuurtje04 CFT_magikeenvuurtje05

CFT_magikeenvuurtje06 CFT_magikeenvuurtje07 CFT_magikeenvuurtje08

Nieuwe oproep

In het kader van een spannende wedstrijd waarin studenten zich moeten bewijzen als gedreven en interdisciplinaire zorginnovatoren gaat het project ‘Care Full Technology’ opnieuw op zoek naar bedrijven (met een afzetmarkt in de zorgsector!) die hun deuren gedurende enkele uren wensen open te stellen en hun knowhow met hen willen delen en zorgorganisaties met een ‘zorg’vraagstuk. Deze cases kunnen zich zowel richten op het ontwikkelen van een nieuw(e) product/dienst, als op het functioneel ‘restylen’ van reeds bestaande producten/diensten.

Heeft u interesse in dit project en bent u bereid hierin te participeren? Contacteer dan Vincent Leroy via vincent.leroy@vives.be of 050/40.59.26 (Cretecs – VIVES hogeschool) of laat een bericht op www.carefulltechnology.be