Veel mensen schamen zich voor hun gehoorverlies en stellen een bezoek aan de audicien uit. Gelukkig biedt de audicien aan huis uitkomst voor mensen die niet graag naar een hoorwinkel gaan. De audicien aan huis is een professional die bij jou thuis komt om je gehoor te testen en je te adviseren over de beste hoortoestellen voor jouw situatie. Dit kan vooral handig zijn voor ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen die moeite hebben om naar een hoorwinkel te reizen.

Wat zijn de voordelen van een audicien aan huis?

Een van de voordelen van een audicien aan huis is het comfort en de privacy die deze service biedt. Je kunt in je eigen omgeving blijven en hoeft niet naar een vreemde plek te reizen. Dit kan de drempel om hulp te zoeken voor je gehoorproblemen verlagen. Bovendien kan je in alle rust je vragen stellen en de mogelijkheden bespreken zonder dat je je hoeft te haasten omdat er andere klanten wachten.

Een ander voordeel van de audicien aan huis is dat hij/zij in staat is om de akoestische omgeving van je woning te beoordelen en te adviseren over de beste oplossingen voor jouw situatie. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld beter zijn om te kiezen voor hoortoestellen met ruisonderdrukking of hoortoestellen die specifiek zijn ontworpen voor telefoongebruik.

Daarnaast kan een audicien aan huis je helpen bij het vinden van de beste financieringsmogelijkheden voor jouw hoortoestellen. Zo kan je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor vergoeding van je zorgverzekering. De audicien kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden en je helpen bij het aanvragen van de juiste vergoedingen.

Nazorg is belangrijk!

Een belangrijk aspect van een audicien aan huis is de nazorg. Na de aanschaf van je hoortoestellen is het van groot belang dat deze goed worden afgesteld en onderhouden. De audicien aan huis kan je helpen bij het afstellen van je hoortoestellen en je adviseren over de juiste reinigingsmethoden. Bovendien kan hij of zij je begeleiden bij het wennen aan je hoortoestellen en je tips geven over het gebruik ervan in verschillende situaties. Het kan even duren voor je gewend bent aan een hoorapparaat, maar jouw persoonlijke begeleider maakt dat proces een stuk gemakkelijker.

Schaam je niet!

Als je moeite hebt met het horen van anderen, is het belangrijk om actie te ondernemen en hulp te zoeken. Je hoeft je niet te schamen voor je gehoorverlies en de audicien aan huis kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie.