Wil jij binnenkort een kat in huis nemen? Dan is het goed om je omgeving daarop voor te bereiden. Zorg voor de juiste spullen, zoals het juiste voer en een goede kattenbak. Wanneer je goed voorbereid bent, zal je nieuwe huisdier zich al snel thuis voelen. Is dit jouw eerste kat en weet je niet goed waar je allemaal aan moet denken? Dan is deze blogpost de juiste voor jou!

Maak je huis aangenaam voor je kat

Iedereen leeft graag in een fijne omgeving, zo ook je kat! Zorg voor een aangenaam huis waar je kat zich goed kan vermaken. Zo kun je zorgen voor voldoende rustige plekjes waar hij kan slapen. Leg bijvoorbeeld veel dekentjes en kussentjes neer op plekken waar je kat zich terug kan trekken. Ook is het belangrijk dat je kat zich niet gaat vervelen. Zorg voor een krabpaal, eventueel met extra functies. Katten die zich vervelen, gaan vaak krabben aan je interieur. Dit is iets wat je natuurlijk liever wilt voorkomen! Zorg voor een krabpaal waar je katten lekker los kunnen gaan. Dit is tevens goed voor hun nagels.

Ook heb je krabpalen die rustplekken bieden en krabpalen met extra speelfuncties zoals hangmatten, touwen, speeltjes enzovoort. Kijk naar een krabpaal die groot genoeg is voor jouw kat of meerdere katten en zorg ervoor dat hij van goede kwaliteit is zodat hij even mee zal gaan. Daarnaast drinken katten vaak niet genoeg, zorg voor een waterfontein om dit te stimuleren.

Gun je kat de buitenwereld

Heb jij katten die graag op avontuur gaan? Zorg er dan voor dat je katten ook naar buiten kunnen. Katten komen vrijwel altijd terug naar hun huisje. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je je kat altijd terug kan vinden, kun je hem het beste laten chippen. Heb jij geen zin om steeds de deur open en dicht te doen voor je wispelturige kat? Dan is een kattenluikje een ideale uitkomst! Met een kattenluikje kan je kat altijd naar binnen en naar buiten.

Ook kun je er zelf voor kiezen om je luikje tijdelijk even helemaal dicht te zetten. Wanneer je je kat meer ruimte wilt geven in het huis, kun je bijvoorbeeld een kattenluik in je binnendeur plaatsen. Zo komt je kat bijvoorbeeld van je woonkamer naar een andere ruimte die daaraan grenst. Ben je bang dat er via je kattenluik in je voordeur ook ongewenste bezoekers binnenkomen? Gelukkig voor jou bestaat er een kattenluik met chip. Deze herkent de chip van je eigen kat en sluit de deur af voor andere bezoekers. Hoe handig is dat?!