Wensen we niet vaak andere mensen een gelukkig leven toe? Ja, we willen dat het anderen rondom ons goed gaat. Veel moeilijker ligt het echter als het over onszelf gaat, dat lijken we soms een stuk minder belangrijk te vinden. Iedereen heeft recht op geluk, ook jij, al moet je er soms wel even de knop voor omdraaien.

Wat iemand gelukkig maakt, is heel persoonlijk en uniek. Wat de ene persoon intens gelukkig maakt, zal voor een ander een detail zijn en omgekeerd. En dat is goed, het maakt ons tot wie we zijn en de verscheidenheid doet ons leren van elkaar. Wat geluk voor jou is, kunnen we hier niet bepalen, dat is iets waar je zelf moet achter komen. Wat we wel kunnen doen, is je enkele tips meegeven die je anders naar het leven doen kijken.

Laat het verleden nu eindelijk rusten

Het verleden heeft je gemaakt tot wie je bent. Gebeurtenissen en ontmoetingen hebben ervoor gezorgd dat je een bepaald pad hebt gekozen en dat je een hele evolutie hebt doorgemaakt. Dat het leven niet iedereen gunstig gezind is, kunnen we ook met zekerheid stellen. Toch is het niet zo dat je verleden je toekomst moet bepalen. Wat je meemaakte, kun je meenemen als ervaring en als levensles, maar je mag je er niet door laten leiden. Ook als je verleden niet rooskleurig was en je bijvoorbeeld een drugsverslaving hebt overwonnen, wil dat niet zeggen dat geluk jou niet toekomt. Neem het heft dus vandaag nog in handen en leef in het nu.

Durf genieten van wat jou oprecht gelukkig maakt

Genieten is iets wat veel mensen als moeilijk ervaren. Op één of andere manier slagen we erin om onszelf schuldig te voelen als we genieten, zelfs al is het van kleine dingen. Weet echter dat genieten mag, het moet zelfs om jezelf een gelukkig en tevreden gevoel te bezorgen. Maak meer tijd om te doen wat je graag doet en geniet van alle kleine zaken die dagelijks op je pad komen. 

Vier je overwinningen

Durf trots zijn op je overwinningen en durf die ook tonen. Het zal je eigen geluk vergroten als je leert om van jezelf te houden en voldoening te halen uit wat je dag na dag realiseert. En die hoeven niet eens grote verwezenlijkingen te zijn, iedere stap vooruit helpt je naar je doelen. Als je elke dag kijkt naar wat wél is gelukt, zul je al snel merken dat je gelukkiger wordt.